
যদি আপোনাৰ গেছৰ সমস্যা থাকে তেন্তে আপোনাৰ খাদ্যৰ তালিকাৰ পৰা এইকেইবিধ খাদ্য দূৰত ৰাখক সুস্থ থাকক, জানি লওক খাদ্য কেইবিধ…
পুষ্টিসমৃদ্ধ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাটো আমাৰ স্বাস্থ্যৰ কাৰণে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু, বহুসময়ত কিছুমান পুষ্টিকৰ বস্তুৱে স্বাস্থ্যৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে। গেছৰ সমস্যাবোৰো সেইবোৰৰ ভিতৰত এটা।
যদি আপুনিও এজন গেছ ৰোগী, তেনেহ’লে এই বস্তুবোৰৰ পৰা আঁতৰি থকাটো আপোনাৰ বাবে যথেষ্ট লাভজনক হ’ব পাৰে। গেছ এক সাধাৰণ ৰোগ বুলি ক’বলৈ, কিন্তু ইয়াৰ ফলত, পেটৰ বিষ, বমি, মুৰৰ বিষ, ভাগৰ আৰু ভোক বন্ধ হয়, যি আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত পোনপটীয়া প্ৰভাৱ পেলায়।
বীন
বীনত থকা ৰেফিনোজ নামৰ এটা উপাদানে পাচন তন্ত্ৰৰ প্ৰক্ৰিয়াৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পেলায়। যাৰ ফলত খাদ্য হজম কঠিন হৈ পৰে। বীন খাই, পাকস্থলীত হাইড্ৰজেন, কাৰ্বন ডাই অক্সাইড আৰু মিথেনৰ দৰে গেছৰ ফলত পাকস্থলীত কোষ্ঠকাঠিন্য হয়।
দুগ্ধজাত সামগ্ৰী
দুগ্ধজাত সামগ্ৰী যেনে গাখীৰ, দৈ, চীজ লেক্টোজ সমৃদ্ধ। এনে পৰিস্থিতিত, যদি আপোনাৰ পাচন তন্ত্ৰ দুৰ্বল হয়, তেন্তে এই বস্তুবোৰ হজম কৰাত যথেষ্ট অসুবিধা হয় আৰু গেছ সৃষ্টি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে।
কঁঠাল
কঁঠাল ৰ সেৱনে পাচন তন্ত্ৰ দুৰ্বল কৰিবলৈ কাম কৰে। যাৰ ফলত খাদ্য সহজে হজম নহয় আৰু পেটত গেছ সৃষ্টি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে।
কঁচু
কঁচু কিছুমান লোকৰ প্ৰিয় পাচলি। ই পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ। কিন্তু বায়ু বঢ়োৱা আৰু নিম্নতাৰ বাবে, কঁচু খাই পেটত গেছৰ সৃষ্টি হয়। অৱশ্যে, কঁচুৰ লগতে আজৱাইন খোৱাৰ ফলত গেছ গঠন হোৱাৰ আশংকা হ্ৰাস হয়।
ৰাজমাহ
যদিও ৰাজমাহ এক অতি স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ, ৰাজমাহ চাউলো বেছিভাগ লোকে খুব ভাল পায়। অৱশ্যে, ৰাজমাহ সহজে পেটত হজম নহয়। যাৰ ফলত পাকস্থলীত গেছ আৰু এচিডিটি আৰম্ভ হয়।পিঁয়াজ আৰু মূলা
পিঁয়াজ আৰু মূলাৰ ব্যঞ্জন কিছুমান লোকৰ প্ৰিয়। গতিকে কিছুমান মানুহে পিঁয়াজ আৰু মূলাৰ চালাড অবিহনে খোৱাটো অসম্পূৰ্ণ বুলি বিচাৰে। অৱশ্যে, পিয়াজ, মূলা, ফুলকবি আৰু ব্ৰকলি খোৱাৰ ফলত পাকস্থলীত গেছৰ সমস্যা হোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়।
চাহ বা কফি
বেছিভাগ মানুহে চাহ বা কফি অবিহনে তেওঁলোকৰ দিনটো আৰম্ভ নকৰে। অৱশ্যে, সেইবোৰ খালী পেটত পান কৰা বা দিনত কেইবাবাৰো চাহ আৰু কফি খোৱাৰ ফলত পেটত গেছ সৃষ্টি হয়।
টেঙা ফল
ফল খোৱাটো এটা ভাল অভ্যাস। একে সময়তে, নেমুজাতীয় ফল খোৱাটোৱে শৰীৰত ভিটামিন চি-ৰ অভাৱ পূৰণ কৰাত সহায় কৰে। কিন্তু খালী পেটত নেমুজাতীয় ফল খোৱাৰ ফলত পাকস্থলীত গেছ আৰু এচিডিটি হয়। গতিকে খালী পেটত নেমুজাতীয় ফল খোৱা পৰিহাৰ কৰিব।
এইসমূহ খাদ্য আমি দৈনিক খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিলে ভাল।