পনীৰ খাই ভাল পাই, পাছে জানেনে আপুনি খোৱা পনীৰ ভাল নে, কিদৰে জানিব পনীৰ ভাল নে ভেজালকৃত

0
322

পনীৰ খাই ভাল পাই, পাছে জানেনে আপুনি খোৱা পনীৰ ভাল নে, কিদৰে জানিব পনীৰ ভাল নে ভেজালকৃত

বৰ্তমানৰ সমত বহু লোকেই ভেজাল খাদ্য বিক্তী কৰি টকা ঘটাৰ সহজ উপাই উলিয়াইছে। যাৰ ফলত খোৱা সামগ্ৰীৰ সৰহভাগেই ভেজাল হৈ মানুহৰ স্বাস্থ্যৰ অনিষ্ট কৰিছে।

মিঠাই, গাখীৰ, দৈ, ঘিউ আৰু পনীৰৰ কথা যদি কোৱা হয়, তেন্তে এই সামগ্ৰীবোৰতো নিশ্চিতভাৱে কিবা মিহলাই । মানুহে প্ৰায়ে এই সকলোবোৰ সামগ্ৰী ভাল পায় আৰু সেইবোৰ মনেৰে খায়। কিন্তু কিছুমান মানুহে নাজানে যে এই সামগ্ৰী বোৰো কেতিয়াবা অত্যাধিক ভেজাল হব পাৰে।

এনে পৰিস্থিতিত,কিদৰে চিনাক্ত কৰিব ভেজাল খাদ্য। যেনেদৰে মৌ বা গাখীৰ আদি প্ৰকৃত নে ভেজাল চিনি উলিয়াব পাৰি তেনেদৰে ভেজাল পনীৰো চিনি উলিয়াব পাৰে। তাৰ উপাই হৈছে-

প্ৰকৃত আৰু ভেজাল পনীৰ চিনাক্ত কৰাৰ প্ৰথম উপায়-
হাতত প্ৰথমে পনীৰ মোহাৰি চাওঁক, যদি এই পনীৰ সহজে গুৰি হোৱাৰ দৰে ভাঙি যায় তেন্তে বুজিব যে এই পনীৰত ভেজাল আছে। কিয়নো সেই নকল পনীৰত থকা স্কিমড গাখীৰ পাউডাৰ (skimmed milk powder)ৰে বেছি চাপ বহন কৰিব নোৱাৰে।

দ্বিতীয়তে-
প্ৰকৃত পনীৰ আৰু নকল পনীৰৰ মাজত থকা সাধাৰণ পাৰ্থক্য টো হ’ল ই কোমল, অৰ্থাৎ প্ৰকৃত পনীৰ কোমল। একে সময়তে, যদি পনীৰ টান হৈ পৰে, তেন্তে ধৰি লওঁক যে ই ভেজাল। টান পনীৰ খোৱাৰ সময়ত ৰবৰৰ দৰে প্ৰসাৰিত হ’ব পাৰে।

আয়ডিন দি চিনাক্ত কৰক পনীৰ-
পনীৰ চিনাৰ তৃতীয় উপায় হৈছে আয়ডিন। প্ৰথমে পনীৰ পানীত উতলাই লৈ ইাক ঠাণ্ডা কৰক। ঠাণ্ডা পনীৰ এটুকুৰাত এতিয়া আয়ডিনৰ টোপাল এটা দিয়ক। যদি ড্ৰপটো দিয়াৰ পিছত, পনীৰৰ ৰং নীলা হৈছে। তেন্তে জানিব ই ভেজাল।